tisdag 12 juli 2011

Dumlemuffins

Här har det vart skralt med inlägg igen... Trots att jag "bara" är ledig och myser på... :) Vi har haft sånt bra väder så länge så vi solar och badar och har det gott. Och så har vi hunnit med en minisemester till Lycksele i helgen tillsammans med Anna, Andreas, Natalie, Jonas, Emma och Jolina. Riktigt trevlig tur var det - men fruktansvärt varmt... Kring 30 grader var det när vi var i djurparken... Ganska så svettigt när man skulle bestiga den kuperade terrängen... Nåväl, Fanny var mycket nöjd med resan och att hon fått se alla djuren - särskilt rävarna var intressant tyckte hon... Och dom djuren som bajsade... Hon har fått lite fnatt på just det området... :)

Idag har Fanny varit hos mormor hela dagen så jag har varit tillsammans med Anna i Luleå och shoppat hela dagen lång - och eftersom Fanny stannar hos mormor över natten passar jag på att åka på bilbingo ikväll! Hoppas på vinst - har varit dåligt med det hittills i år...

Igår bakade jag och Fanny dumlemuffins efter mammas recept. Receptet på smeten är egentligen till en vanlig sockerkaksform, men det passar ypperligt att använda som muffins och lägga i en dumle i varje - saftiga och goa... Tyvärr sjunker dumlen oftast ner i botten på muffinsen, men man kan ju prova tillsätta lite mer mjöl i smeten så kanske den håller sig lite mer i mitten - detta glömde jag dock göra... Dubbel sats av detta recept ger ca 30 muffins!


Dumlemuffins
3 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smält smör
2 ägg
3/4 dl mjölk
3/4 dl varmt vatten
ca 15 Dumlekolor

Rör ihop alla torra ingredienser. Rör ner äggen ett i taget. Blanda sedan ner resterande ingredienser och rör väl.
Fördela smeten i muffinsformar. Lägg en dumle ovanpå varje strax innan gräddning.
Grädda i 200-225 grader ca 10 minuter. Extra saftiga och goda blir dom om man inte gräddar dom helt, helt färdiga.
Är som godast att äta alldeles nybakade eller halvtinade från frysen, fortfarande kalla...

1 kommentar:

Åsa sa...

Slurp vad gott!!
: P
Skojigt att du hänger på i Hafvas tävling!
: )
Glada hälsningar
Åsa
Hafva