fredag 1 juli 2011

Kladdis med Maltesers

Från och med dagens datum är jag numer "graviditetsledig" och lever på "graviditetspenning"! Känns oerhört skönt att slippa fara till jobbet på en lång, lång tid! Och vilken lämplig tid jag gick på ledigt också - soligt och varmt (kanske lite för varmt för mitt tillstånd i och för sig...) så man kan vara ute och njuta och ta ett litet dopp i sjön när andan faller på! Och bara göra det som faller en in för dagen!
Men nästa dåliga dag ska det bakas - för bullarna är slut sen länge...! Och kanelbullar som fortfarande är lite lätt frusna är väl ändå det godaste att ha med i picknickkorgen!

I ett nummer av en veckotidning följde det för någon månad sedan med ett recepthäfte med bara kladdkakor! Var ju bara tvungen köpa det numret! :) Hittade genast ett recept som jag bestämde mig för att prova, men häftet lades på en hylla och glömdes bort - fram till igår då Fanny satt och bläddrade i tidningarna från hyllan - så då passade vi på att baka Kladdkaka med Maltesers! Trots att vi nästan hade 28 grader varmt inomhus... :-/
Kakan hade en ordentlig och nästintill för mäktig chokladsmak då den innehöll smält chokladkaka istället för kakao, men den perfekta kladdigheten och den milda vispgrädden till gjorde den till en hit iallafall - och dom krispiga bitarna av Malteserserna (heter det så i plural?!) gjorde ju inte saken sämre heller... :)
Testa ifall ni är chokaldsugen - för den går fort att göra!


Kladdkaka med Maltesers
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
0,5 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl Maltesers

Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen i bitar och låt smälta. Vispa ägg, socker och sirap pösigt. Tillsätt mjölet tillsammans med vaniljsockret varvat med chokladsmöret. Smörj en rund form med avtagbar kant och häll i smeten. Grädda ca 18-20 minuter i 175 grader.
Låt kallna.
Servera med vispgrädde och maltesers.


Inga kommentarer: