tisdag 15 mars 2011

Mumsigaste mackjärnsmackorna!

Första plåten vaniljbullar!

I helgen har vi varit ute båda dagarna, har ju vart så fint väder. Lördagen var kanon och vi var ute hela dagen och på söndagen var vi ute från lunch när solen tittade fram. Så på söndagen, som började tidigt efter Fannys uppvaknande, hann jag med att baka lite bullar också att ta med på utflykten. Eller utflykt och utflykt, vi har packat skotern med pulkan och kört hela vägen ner till sjön, ca 50 meter... :) När vi bor som vi gör är det ju ganska dumt att inte utnyttja läget och så var det riktigt smidigt att bara gå in när man var kissnödig eller hade glömt nåt litet tillbehör eller nåt...

Ända sen vi var yngre och var ute med skotern med familjen har vi grillat mackor i mackjärn på utflykterna - och det är ju bara sååå gott! Och nu, efter att Angelica visat hur man kan göra mackorna ännu godare så finns det ju inget annat alternativ längre! Nedan följer receptet på en ruskigt god röra som man lägger mellan bröden och grillar i mackjärn! Måste testas! :)

Idag när ni var ute och grillade några timmar nu på eftermiddagen så använde jag mig av samma röra som jag gjorde i söndags - nästan lika god fortfarande, enda skillnaden var att löken hade hunnit dra lite så det blev mer löksmak idag, annars lika gott. Och idag använde jag gräddad längtan som franskbröd och det vart nog lite bättre än vanligt vitt toastbröd...

Mumsigaste mackjärnsmackorna
ca 8-10 st mackor

150 g rökt skinka
1 liten röd lök
ca 6 dl riven ost
1 burk creme fraiche
1 burk creme bonjour cuisine (fraiche inte färskost) - med skogssvampsmak
salt & peppar
ruccolasallad
16-20 toastbröd (gräddad längtan var kanongott!)


Hacka löken fint. Strimla skinkan. Blanda samman alla ingredienser. Den ska vara ganska tjock så använd fet creme fraiche och tillsätt mer ost om det behövs.
Värm järnet, smöra ena sidan och lägg på en toastskiva, en stor klick fyllning och en näve ruccola, sen en skiva toastbröd ovanpå och så smör. Grädda över öppen eld och njut!
Man kan ju välja annan creme bonjour cuisine om man vill det. Sen kan man ju tillsätta lite hackade champinjoner i röran om man vill eller kanske lite hackad paprika, eller byta ut skinkan mot kyckling - säkert gott med lite vad som helst!
Servera gärna mackorna i ett kaffefilter - fungerar som en perfekt hamburgerficka... :)



Inga kommentarer: