söndag 6 mars 2011

Skön helg!

Vilket väder det har varit i helgen! Riktigt soligt igår, tyvärr lite blåsigt men man kan ju inte alltid vara nöjd! Vi for på en skotertur till Råtjärnarna hela familjen. Fannys första riktiga tur med grillnig och allt. Vi var borta i ungefär 4 timmar, sen försvann solen och det blev lite hurvigt i blåsten...
Igårkväll kom Angelica och Pär till oss och åt middag. Till förrätt blev det Emmas goda förrättmed parmainlindad scampi. Varmrätten blev grillad oxfilé, en ny potatisvariant, tomat- och löksallad, pepparsås och aioli. Den nya potatisvarianten var från torsdagens halv åtta hemma hos mig - smördegsinbakad potatisrulle. Det var riven, råstekt potatis med vitlök, västerbottenost som man rullade in i smördeg - helt okej, hade säkert smakat bättre om man varit hungrigare än det jag var... Men ska givetvis testas igen! :) Receptet på den hittar nu här! Efterrätten, som Angelica, gjorde var också ett halv åtta-recept. Det var en mango- och passionsfruktsparfaitpaj med äpple och kiwi i marinad på bl.a. citronsaft och kardemumma. Receptet på den kommer nån annan gång, har inte det just nu... Men eftersom den var så jädrans god kommer den definitivt att ätas igen, så då kommer receptet!
Ikväll har jag och Fanny bastat hos mamma - riktigt skönt när man var sådär frusen efter en dag ute. Fast det höll knappt på att bli nån bastu då varmvattnet strulade, men ett enkelt fel hittades och åtgärdades som tur var!
Nu lägga donnan och sen slappa i soffan till bl.a. solsidan!

En lite felvänd bild med fel fokus... Men gott var det iallafall! :)

Inga kommentarer: