lördag 16 april 2011

Frusen Cheesecake

Igårkväll hade vi en liten spontan och enkel middagsbjudning och bjöd hit Ulli och Andreas. Jag gjorde en ny sorts tacos som bestod av kycklingfilé skuren i strimlor och kryddad med nån slags kryddblandning och panering - en nyhet från Santa Maria var det. Riktigt gott var det och roligt med ett alternativ till den vanliga köttfärs-tacosen...

Till efterrätt hade jag och Fanny bakat cheesecake efter min mormors recept - som är det absolut bästa! Kommer dock inte ihåg ifall jag lagt upp det tidigare här på bloggen, så jag lägger upp det igen! :) Fanny älskar att baka och vispa och röra i skålarna och idag fick hon äran att ösa upp digestivekexen i formarna och det var kanske inte min bästa idé någonsin - jag hade nämligen nystädat köket... :-S Nåväl, kul hade vi och gott blev det! Denna gång gjorde jag cheesecaken i portionsformar då jag inte hade så lång tid att frysa ner dom och tänkte att dom kanske fryser snabbare än i en stor form. Och lagomt att ta fram till så många personer man är!


Frusen cheesecake
1 stor eller ca 12 portionsformar

3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
1 pkt philadelphiaost
2 dl strösocker
3 äggvitor
digestivekex

Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Vispa sedan äggulor, socker och ost i en annan skål. och slutligen äggvitorna i en tredje skål.
Blanda ner äggulesmeten i grädden och vänd till sist ner äggvitorna försiktigt.
Smula digestivekex och strö i botten på en form, fyll med smet och strö över lite smulor på toppen.
Frys några timmar.
Serveras med fördel tillsammans med bär eller bärsås!

Inga kommentarer: