Igårkväll hade vi en liten spontan och enkel middagsbjudning och bjöd hit Ulli och Andreas. Jag gjorde en ny sorts tacos som bestod av kycklingfilé skuren i strimlor och kryddad med nån slags kryddblandning och panering - en nyhet från Santa Maria var det. Riktigt gott var det och roligt med ett alternativ till den vanliga köttfärs-tacosen...
Till efterrätt hade jag och Fanny bakat cheesecake efter min mormors recept - som är det absolut bästa! Kommer dock inte ihåg ifall jag lagt upp det tidigare här på bloggen, så jag lägger upp det igen! :) Fanny älskar att baka och vispa och röra i skålarna och idag fick hon äran att ösa upp digestivekexen i formarna och det var kanske inte min bästa idé någonsin - jag hade nämligen nystädat köket... :-S Nåväl, kul hade vi och gott blev det! Denna gång gjorde jag cheesecaken i portionsformar då jag inte hade så lång tid att frysa ner dom och tänkte att dom kanske fryser snabbare än i en stor form. Och lagomt att ta fram till så många personer man är!
Frusen cheesecake
1 stor eller ca 12 portionsformar
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
1 pkt philadelphiaost
2 dl strösocker
3 äggvitor
digestivekex
Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Vispa sedan äggulor, socker och ost i en annan skål. och slutligen äggvitorna i en tredje skål.
Blanda ner äggulesmeten i grädden och vänd till sist ner äggvitorna försiktigt.
Smula digestivekex och strö i botten på en form, fyll med smet och strö över lite smulor på toppen.
Frys några timmar.
Serveras med fördel tillsammans med bär eller bärsås!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar