söndag 24 april 2011

Påskmiddag med ny sorts kladdkaka!

Kladdisen med en riktigt ful påskgarnering... :)

Påskafton är nu förbi för denna gång och igår vart vi bjuden på knytkalas hos Anna och Andreas. Till förrätt gjorde jag vitlöksbröd på ciabatta - de delade bröden ringlades med olivolja och fick ett lager vitlökssmör (smör, flingsalt, pizzakrydda) på sig och toppades sedan slutligen med riven västerbottenost och gratinerades i ugnen så dom blev härligt gyllenbruna och frasiga innan dom lades upp på en bädd av ruccola tillsammans med körsbärstomater och balsamico creme. Anna hade gjort en riktigt god, kall vitlökssås som passade utmärkt till - creme fraiche, limesaft, vitlök, salt, peppar och herbamare örtsalt. Denna var också mycket god till Annas grillade oxfilé som serverades till varmrätt. Denna fick sällskap med hemgjord pommes chateu, pepparsås, grillade grönsaker och en god sallad med bl.a. rädisor och vindruvor i. Efterrätten jag hade gjort var som rubriken avslöjar - en ny sorts kladdkaka. Denna kladdkaka har ett lager med härlig chokladfrosting ovanpå och är god som tusan! :) Fast ganska mäktig så den räcker till många, många... Ett måste att prova för chokladälskaren! :) Och du, Ulli, du ska få en egen kaka när ni kommer hem eftersom du missade denna! :) Nedan följer receptet på kladdisen - kommer från min granne Lotta som bjöd på den på ett barnkalas.


Kladdkaka med chokladfrosting
2 ägg
2,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
1 krm salt
5 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
125 g smör

Frosting:
100 g philadelphiaost
100 g rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
5-6 msk kakao

Smält smöret till kakan i en liten större kastrull, ta av från plattan. Rör ner resterande ingredienser utan att vispa. Rör smeten slät och häll ut i smord och bröad pajform. Jag bröade med kokosflingor, men gillar man inte det, tar man ströbröd istället. Grädda sedan ca 25 minuter i 160 grader. Låt kallna.
Vispa samman alla ingredienser till frostingen och se till att den blir helt slät. Bred över kladdkakan som kallnat. Låt gärna stå i kylen ett par timmar innan servering.
Serveras med lättvispad grädde.




Inga kommentarer: