lördag 16 oktober 2010

Emmas goda förrätt

Här kommer ett riktigt gott recept på en förrätt som inte heller är allt för krångligt att göra... Emma bjöd på detta när vi hade knytmiddag hemma hos oss på Boden Alive.
Håll till godo! :)


Räkor i parmaskinka
4-5 st jätteräkor/person. Ska vara såna rosa, kokta eller vad dom är, inte råa iallafall
1 skiva parmaskinka/räka
Ruccolasallad
1 dl rapsolja
3 msk balsamvinäger
ca 1/2 burk soltorkade tomater
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor

Lägg upp ruccolasallad efter smak på en förrättstallrik. Linda in varje räka i en skiva skinka. Salta och peppra litegrann. Hacka den gula löken och tomaterna. Blanda detta i oljan och tillsätt vinägern och pressa i vitlöken. Låt detta koka några minuter. Stek räkorna lite snabbt på båda sidor. Fördela räkorna över salladen och ringla lagen över. Servera tillsammans med pain riche.
Mycket gott är det att doppa brödet så det suger upp den goda lagen... :)

Nu har min bulldeg jäst färdigt och Fanny sover ute i vagnen så här ska det bakas bullar! :)

Inga kommentarer: