torsdag 19 maj 2011

Fanny Sofia 2 år idag!

En söt 2-åring med morgonfrisyr!

Våran lilla älskling har nu blivit ett år äldre och vi har firat hennes 2-årsdag idag! :) Tänk, vad tiden går!
Vår morgonpigga lilla dam startade dagen 06.05 idag - vilket var ganska sent för att vara henne i och för sig... :) Det första hon såg i vardagsrummet var paketen jag slagit in igår kväll och ställt mtt på vardagsrumsgolvet. Men före hon fick öppna dom blev det lite morgonmys i dubbelsängen där vi sjöng "ja må du leva" för henne, men hon avbröt och sa "tyst mamma, inte leva" så det vart Lotta på bråkmakargatans födelsesång idag - "vad är det för en dag, är det en vanlig dag, nä det är ingen vanlig dag för det är Fannys födelsedag, hurra, hurra, hurra!" och det fungerade bättre... :)


En riktig mamma!

Sen fick hon öppna paketen och pappret slets upp på det första som var ett mjukt bowlingset med disney-prinsessor på - inte särskilt kul paket enligt henne... Nästa var en dvd-box med 6 pippi-filmer - dom riktiga pippi-filmerna var det och inget tecknat här inte! För det duger ej... Detta paket var mer intressant... Sista och största paketet innehöll en riktig dockvagn - och den var intressant, genast bäddades det ner två små dockor i mjukliften och skötväskan packades med nappflaska, blöja och en liten sked - sen gicks det på promenad, runt, runt i vardagsrummet! :)


Mmmm... Tacos....

På förmiddagen hade vi några ärenden på stan och så passade vi på att äta lunch på Kinarestaurangen med mormor och pappa. Väl hemma igen tittade vi på pippi tills vi somnade båda två - och sen sov vi nästan två timmar... :)
Till middag fick Fanny välja rätt - och det blev tacos, när valet stod mellan hennes favoriter ugnsstekt korv och mos eller tacos... Och som hon åt - en hel, välfylld tacos slank ner! Och då kan jag tillägga att hon är mycket liten i maten nu för tiden den här damen...


Undra vad det kan vara i det här paketet?

Efter middagen kom mormor, morfar, Mattias, farmor och farfar förbi med lite presenter! Kalaset ska vi ha på lördag, men dom var ju tvungen få fira henne idag ju! :) Ingen tårta hade jag att bjuda på idag, utan det fick bli jordgubbar, glass, grädde och maränger - och även här slank det ner en stor portion för stumpan! :) I farmor och farfars paket var det en gungställning som ska monteras i helgen och så en slant på kontot och i mormor och morfars paket var det en ursnygg, mini-cykel i rödaste rubin-rött med stödhjul och liten cykelkorg! Den här hade vi sett ut på Barnens Hus och Fanny provcyklade den där, så imorgon måste vi inviga den utomhus! :) "Cykla Emma, Lisa och Hugo" sa hon när hon provsatt på cykeln och menade då att nu kunde hon minsann cykla med dom andra barnen på gatan... :) Nöjd tjej! :)


Mmmm... Chokladbollar.....

Avslutningsvis måste jag tillägga att jag har rullat 114 chokladbollar ikväll! I rosa kokos och i rosa pärlsocker givetvis! :)
Imorgon blir det badhuset på förmiddagen och sen sista baket till kalaset - cake pops och havreflarn med smörkräm och så lite choklad/cornflakes/crisp... :)

Inga kommentarer: