onsdag 22 juni 2011

Jordgubbscheesecake - perfekt till midsommar!

Fannys sista dagisdag var igår så igårkväll bakade jag en jordgubbscheesecake som vi idag var och lämnade till hennes fröknar och övrig personal. Riktigt uppskattad verkade den bli! :) Och så fick hennes tre fröknar på hennes avdelning varsin liten sommarpresent.
Så nu har vi sommarlov! Och vilken start då - regn, regn och regn... Har regnat konstant nu i flera dagar... Längtar till det blir uppehåll iallafall så man kan vistas utomhus lite enklare... Det behöver för min del inte bli särskilt varmt, bara jag slipper regnet!
Här kommer iallafall receptet på en somrig och underbar jordgubbscheesecake som passar alldeles ypperligt nu till midsommar!


Jordgubbscheesecake

Botten:
15 digestivekex
125 g smör, ej smält

Fyllning:
400 g Philadelphiaost
2 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
1 l jordgubbar
2 dl koncentrerad röd saft
4 gelatinblad

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa kexen och smöret till bottnen i en matberedare och tryck sedan ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 8-10 minuter.
Rör osten till fyllningen mjuk. Vispa sedan ägg och socker pösigt i en annan bunke. Rör ihop osten med äggblandningen och vaniljsockret. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den. Låt sen svalna och ställ den sedan i kylen.
Skiva jordgubbarna och fördela tätt på kakan. Blötlägg gelatinbladen i 5minuter och värm under tiden saften i en kastrull. Vispa ner gelatinbladen till dom löst sig. Låt blandningen svalna i vattenbad. Skeda sedan över den lite trögflytande vätskan över bären. Var noga på kanterna och i alla "håligheter".
Avnjutes kall!


Inga kommentarer: