söndag 26 juni 2011

Midsommarafton - aptitretare

Fanny väntar på maten - grillad kycklingfilé


Nu är årets midsommarfirande förbi! Själv aftonen spenderades hemma i goda vänners lag :) Vi hade lite av ett knytkalas så det blev lite lättare för alla :)
Bl.a. gjorde jag aptitretare istället för förrätt - en tunnbrödrulle med nötkött och så snittar med löjrom på.



Tunnbrödrullar med nötkött
110 g rökt, skivat nötkött
1 cantadou pepparrot, 125 g
2 dl creme fraiche
1/2 liten purjolök
salt, peppar
cayennepeppar, paprikapulver
5 skivor mjukt tunnbröd

Ansa, skölj och hacka purjolöken i små bitar. Strimla och hacka nötköttet. Blanda noggrannt med creme fraiche och färskost. Smaka av med kryddorna. Bred ut på tunnbrödet. Rulla från kortsidan så blir skivorna lite större än om man rullar från långsidan. Rulla in ganska hårt i plastfolie och låt stå i kykskåpet ett par timmar med skarven nedåt. Skär i skivor.

Löjromssnittar
Äkta Kalix Löjrom
röd lök
italiensk salladskrydda
smör
skivad långfranska

Hacka rödlöken mycket fint. Låt ligga och dra i vatten en stund för att mildra smaken. Låt rinna av.
Skär bort kanterna från franskbrödet, dela på diagonalen. Stek i mycket smör så dom blir gyllenbruna. Låt kallna.
Blanda löjrom, lök och smaka av med salladskrydda.
Lägg upp romröran på snittarna. Toppa eventuellt med en klick gräddfil eller creme fraiche på varje snitt.


Inga kommentarer: