torsdag 22 april 2010

Sagan om Vikten

Det var en gång en mamma som kände sig som en katt. Och då ska ni inte tro att hon kände sig smidig och spänstig som en katt, nej, det var nog snarare tvärtom. Det var så att hon hade, likt katten, flera liv. Jo, det är sant! Hon hade börjat så många "nya liv" att hon till och med hade fler liv än katten. Dessa nya liv påbörjades med jämna mellanrum, ofta kring nyår. Så skedde även detta nyår...
...När klockorna ringde in det nya året 2010 bestämde hon sig för att börja ännu ett nytt liv och detta år skulle hon, likt många tidigare år, kämpa mot ett monster - Vikten. Vikten är ett välkänt monster hos många; ett monster som växer sig större och större om man inte hela tiden kämpar emot honom. Men denna gång skulle hon vinna över honom!
... Hon hade hört om en metod som kallades för ISO-dieten. Det var en metod som till en början lät som en dröm - man skulle minska Viktens storlek med 1 kg i veckan om man följde en speciell diet. Ha, lätt! Tänkte hon. Men oj, vad hon misstog sig. För maten, den gick knappt att äta. För vem vill äta kokt fisk och kyckling - utan salt. Usch, vad äckligt det var... Å bönor, som inte heller var någon höjdare skulle man också äta, och hela fulla tallrikar med sallad och blad så hon kände sig till slut inte bara som en katt utan även som en kanin.
...Eftersom mamman hade en sambo som är väldigt kräsen, fick hon laga flera olika maträtter varje dag, för han åt absolut inte alla bönor och kaninmat. Även hennes lilla flicka skulle ju ha en tredje sorts mat. Så det enda mamman fick göra var och stå i köket och laga mat, så hon blev nästan tokig. Hon bestämde sig efter 2 veckor för att försöka med en annan metod - GI-dieten. Den var mycket roligare att följa och mycket godare!
Båda dessa metoder var ganska effektiva mot monstret, dom började så smått förgöra honom, för hon tränade ganska hårt också. Svettades tillsammans med andra kämpar på StepIn... Men sambon därhemma var fortfarande lika kräsen och det tog för mycket energi av mamman att fortsätta laga flera olika maträtter. Vad skulle hon ta sig till?
...Men så en dag fick hon höra talas om ett magiskt pulver - Prenet! Om man blandade pulvret med mjölk blev det en magisk dryck. Drycken skulle man dricka 2 gånger om dagen istället för att äta vanlig mat. Det gick ganska bra ett tag och Vikten blev svagare och svagare... Men så tråkigt det var att bara dricka pulver och pulver - mamman blev less...
...Mamman började ge upp... Slutade med pulvret och tänkte försöka en sista metod - att leva sundare! Denna metod var nog den svåraste av alla. För oj, vad svårt det är att stå emot alla livets godsaker. Men nu försöker hon äta frukost, lunch och middag och 2 mellanmål varje dag - av nyttig kakaktär och försöker hålla sig till att äta godsaker på helgerna och så försöker hon träna förståss, iallafall 3-4 gånger i veckan. Men det går inte så bra... Hon fuskar och fuskar...
...Men idag, på morgonen, mötte hon monstret igen. Mamman blev överlycklig för hon har lyckats minska Viktens storlek med hela 9 kg!

Fortsättning kanske följer...

1 kommentar:

Merja sa...

Tänk vad denna mamma hade sluppit lida sig igenom alla dessa hemska, meningslösa dieter och metoder om hon redan för längesedan och ofta hade lyssnat på en viss någorlunda vis men dock inte helt perfekt person som sade; "Bästa metoden är lagom av allt, motion och intag av mat".