söndag 27 februari 2011

Skön söndag med frallfrukost!

Imorse bestämde sig gumsan för att dagen skulle påbörjas redan kl. 05... Jag verkligen avskyr så tidiga mornar... Förstår inte varför hon inte sover mer... En 2-åring ska enligt regelboken sova 13 timmar per dygn, Fanny kommer upp i max 11...
Nåväl, den tidiga morgonen innebar lite tillyxad frukost i form av nybakta frallor, helt vanliga frallor utan krusiduller! Jag använde mig dock av mjölet manitoba cream, med extra jäskraft som ger riktigt fluffiga och härliga bröd.

Jag hade hoppats att vädret skulle vara lika härligt som igår, men det var nog att hoppas för mycket... Än ligger molnen tätt...

Söndagsfrallor
50 g jäst
6 dl mjölk
125 g rumsvarmt smör
1,5 tsk salt
2 msk strösocker
1 tsk bakpulver
ca 15 dl manitoba cream

Smula jästen i en assistent. Ljumma mjölken till 37 grader och lös upp jästen. Tillsätt det rumsvarma smöret och salt, socker och bakpulver samt lite av mjölet. Fortsätt arbeta degen smidig och använd så mycket mjöl att degen släpper från kanterna. Arbeta ca 10 minuter med maskinen, eller 15 minuter för hand. Låt jäsa övertäckt 30-40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig och tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen till ca 25 små frallor. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön eller sesamfrön. Grädda i 200 grader ca 12-15 minuter.

1 kommentar:

merja sa...

later som att ni har det bra dar hemma det har vi ocksa men visst saknar vi er alla och det kanns bra att det blivit varmare
manga kramar