Philadelphiabulla:
5 dl mjölk
150 g smör
1 pkt jäst för söta degar
1 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk salt
11-12 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör
3 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g Philadelphiaost
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm tills fingervarmt. Rör ut jästen i degvätskan.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta till en ganska lös deg, nästan smetaktig. Låt jäsa övertäckt i bunken 15 minuter.
Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.
Häll ut degen i en bakplåtspapperklädd långpanna. Klicka i fyllningen med jämna mellanrum. Låt jäsa övertäckt ytterligare 30 minuter.
Pensla med uppvipsat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda 15 minuter i 200-225 grader. Skär i rutor och avnjut med ett glas kall mjölk.
Går utmärkt att frysa.
Efter att ha avnjutit ett antal för många rutor än vad som var tillåtet kom så ångesten smygande...:-/ Åh, inte tränat på flera dagar pga magsjukan, måste göra nåt nu! Ringde Anna då jag visste att hon skulle gå en kvällsprommis - så en rask entimmes-promenad lyckades lite lätt stilla ångesten.
Men till vilken nytta när jag nu sitter i soffan med datorn i knät och en Tjorrepirrenpåse brevid mig... :-O
1 kommentar:
Vad kul att du har kommit igång med bloggen så bra! Spännande att läsa! Jag ser fram emot kommande inlägg och bilder! Lägger upp bloggen bland mina att-följa-bloggar på bloglovin, så att jag inte missar några nya inlägg! :-)
Skicka en kommentar