fredag 10 december 2010

Leilas Cornflakes Crisp

Jag testade för någon dag sedan att göra Leilas cornflakes crisp till jul. Tog lite tid, men var inte svårt alls. Och goda var dom! Mäktiga, men perfekta att ta till kaffetåren - säger dom som vet... :)
Här kommer iallafall receptet! Bildpå dessa godbitat kan ni hitta här! Och även receptet förståss...

Leilas cornflakes crisp
ca 43 st bitar
100 g ljus mjölkchoklad
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) nutella
1 l cornflakes
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).

1 kommentar:

Johanna sa...

Åh vad gott det låter! det ska jag verkligen testa att göra :)