tisdag 7 december 2010

Rischokladkola

Nu är jag ledig! Jag har nu arbetat 16 arbetspass på de senaste 15 dagarna utan ledighet emellan! Självvalt förstås! Så idag blir det till att ta itu med allt arbete här hemma som ligger efter - tvätt, städ, disk osv... Och så självklart lite mys med Fanny! :) Fast vad vi ska hitta på vet jag inte... Ska inte planera in nåt i förväg, bara ta det som det kommer... Fast ett besök på Leos ska vi väl hinna med i veckan iallafall.

I lördags kokade jag rischokladkola - en mycket snabb godissort som passar utmärkt till jul! Jag tog med några bitar till jobbet på kvällen och det var mycket uppskattat! :)
Receptet kommer från en kompis, Stina, som ofta bakar detta till jul! Så nu sprider jag det vidare till andra godissugna!


Rischokladkola
200 g smör
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
6 msk kakao
8 msk sirap
8 dl vårdgårdaris

Blanda alla ingredienser förutom riset i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ca 2-3 minuter. Tag från plattan och blanda ner riset. Häll ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt, forma till en jämn platta, ca 1,5 cm tjock. Låt kallna och stelna, skär i bitar.
Njut!

Inga kommentarer: