lördag 1 januari 2011

Nyårsafton 2010!

Vår nyårsafton firades hos Anna, Andreas och Natalie tillsammans med Therese och Andreas från Stockholm. Vi åt riktigt god mat och hade trevligt! Till förrätt serverades en smörstekt toast med en röra med rökt lax, curry, äpple och massa annat gott. Varmrätten bestod av grillad oxfilé och fläskfilé med pommes och gratäng, pepparsås, aioli och sallad. Desserten var som sagt passionsfruktparfait.
Vi var hemma efter 2-tiden nån gång och Fanny vaknade inte helt oväntat på vägen hem. Sen vart hon pigg och höll på att tjorva till halv 4 ungefär, sen kapitulerade jag och gav henne en vällingflaska så man fick sova till halv 9. Så 5 hela timmar lyckades man skrapa ihop... Som tur var kom mamma och hämtade Fanny en stund nu på förmiddagen så jag kunde sova lite inför nattens kommande arbete. För nu är det slut på min 2 veckors ledighet...
Dagens planer är att röja och städa lite här hemma och sen laga lövbiffspastasås med färsk pasta till middag. Sen bara mysa på och njuta av det nya året innan det är dags fara mot Sunderbyn.

Här kommer receptet på mitt bidrag till middagen - Passionsfruktparfait på en bädd av exotiska frukter!

Passionsfruktparfait
-på en bädd av exotiska frukter
10 passionsfrukter
ev. några droppar citronsaft
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Blandad exotisk frukt som t.ex. mango, sharon, kiwi, vindruvor, banan, ananas
3 passionsfrukter som garnering

Dela passionsfrukterna mitt itu och gröp ur innehållet i en sked. Pressa fruktköttet genom en sil så man får bort kärnorna.
Vispa äggulorna och sockret till en tjock, pösig kräm och vänd sedan ner passionsjuicen.
Vispa grädden hårt och vänd sedan ner den försiktigt i äggsmeten.
Klä en 1,5-litersform med plastfolie och häll i smeten. Frys minst 4-6 timmar.
Skär upp lite blandad frukt och lägg på ett stort fat. Ta parfaiten ur frysen och skiva upp och lägg ovanpå frukten. Gröp ur fruktköttet ur passionsfrukterna och ringla lite fint över parfaiten.
Njut!

Inga kommentarer: