Idag blev det en tidig morgon - kl.6 kom MRT Nord för att hjälpa Peter lägga plattor på uppfarten - så det var bara sätta igång att baka en kaka så dom skulle ha något gott till förmiddagsfikat. Sen dukades det även fram gravad lax, gravlaxsås, ost, mjukost, skinka, leverpastej och gurka.
Fanny somnade, lämpligt nog, inomhus i sin egen säng dagtid för första gången sen hon slutade amma! Så skönt att slippa gå och ut gå med henne för en gång skull. Ibland har man ju kunnat lägga henne inne men då har man fått ligga bredvid henne för att hon ska somna - inte för att det heller är så tokigt så där på morgonen när man fortfarande är trött och seg om man vaknat tidigt...
Här kommer receptet på godaste banankakan ever! Det kommer från Erica i Sunderbyn... Den ser kanske lite trist ut - men är jättegod! :)
Banankaka
75 g smör
2,5 dl strösocker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Smält matfettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det sedan med socker, salt och vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner moset i smeten.
Hacka blockchokladen och blanda ihop med vetemjöl och bikarbonat och vänd ner det i smeten.
Vispa till slut äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det försiktigt i smeten.
Häll blandningen i en välsmord form (24 cm i diameter) med löstagbar kant.
Grädda i 30-40 minuter i 175 grader. Kakan ska knappt vara färdig i mitten för att bli extra saftig och som godast!
Servera kakan som den är eller gärna helt kall tillsammans med en klick vispad grädde eller kula pecannötglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar