Igår morse när det blev tidig uppstigning med gumman och sen även barnvakt till grannens flicka passade jag på att baka kladdkakemuffins. Receptet kommer från min mormor och räcker till ca 12-15 stycken goda, sega, kladdiga bakverk...
Kladdkakemuffins
Smet:
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
0,75 tsk salt
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 g smält smör
Fyllning:
100 g smält smör
4 msk strösocker
4 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 tsk vetemjöl
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och varva dom tillsammans med smöret i äggsmeten. Fyll muffinsformarna till knappt 2/3 och grädda 15-20 minuter i 160 grader. Låt svalna ca 10 minuter.
Blanda under tiden ingredienserna till fyllningen och låt koka ca 5 minuter. Skeda sedan ca 2 msk fyllning på varje muffins som nu sjunkit ihop. Låt kallna. Fyllningen stelnar inte utan ska vara krämig och god. Går utmärkt att frysa!
1 kommentar:
De var jätte smarriga. Men väldigt mastiga
Skicka en kommentar