fredag 19 november 2010

Bruna Bröd

Först ut i årets julbak var som rubriken avslöjar - Bruna Bröd! En klassisk småkaka som jag tycker mycket om. Är också lite julig eftersom den smakar kanel och kardemumma. Den går snabbt att baka om man har en matberedare...

Bruna Bröd
ca 65 st
200 g smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
5,5 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
1 tsk kanel
0,75 tsk kardemumma
1 dl hackad sötmandel
1 ägg

Hacka samman matfett och socker i en matberedare. Blanda de torra ingredienserna och häll ner i matberedaren, tillsätt äggen. Arbeta degen slät. Rulla ut till längder på lätt mjölat bakbord. Skär i jämnstora bitar och rulla varje bit till en liten boll. Doppa ena sidan i pärlsocker, tryck litegrann när du doppar så den blir lite, lite platt. Lägg på bakplåtspapperklädd plåt och grädda i 200-225 graders ugnsvärme ca 12 minuter.

Inga kommentarer: