fredag 5 november 2010

Fattiga riddare

Peters förslag till middagsplaneringen i veckan var Fattiga Riddare... Och eftersom vi hade en vit, skivad franska som hade blivit torr och behövde ätas upp och med all sylt i kylen så passade ju det riktigt bra! Igår var det då dags för denna kulinariska maträtt... Fördelen med rätten är att den går snabbt att göra och är riktigt gott - men kanske inte som middag... Hade nog passat bättre som ett mellanmål eller som en helgfrunch...
Ni som aldrig testar fattiga riddare måste göra det! Här har ni receptet! :)



Fattiga riddare
...på 8 skivor - räcker ju lite olika beroende på om man har det som maträtt eller som mellis...

8 skivor franskbröd
3 ägg
2,25 dl mjöl
2,25 dl mjölk
socker
kanel
sylt

Skär franskbröden i halvor på diagonalen. Vispa ut äggen i mjölet till en jämn smet. Tillsätt sedan mjölken lite i taget. Rör smeten slät. Lägg ner bröden i smeten och låt ligga och suga åt sig en stund. Stek sedan bröden gyllenbruna i smör. Vänd dom sedan i en blandning av socker och kanel. Servera tillsammans med sylt och ev. andra tillbehör som creamcheese, keso eller vaniljglass!

Inga kommentarer: