onsdag 10 november 2010

Fluffiga morotsfrallor

Igår hade jag besök från Luleå - Maria och Vilgot kom och hälsade på! Jag hade först tänkt bjuda på lite lunch, men sen kunde dom inte komma förrän senare på eftermiddagen så det fick bli mellis istället. Jag passade på att prova Kryddburkens morotsfrallor, men jag gjorde om receptet litegrann. Frallorna blev riktigt, riktigt fluffiga och smakade gott också. Kommer definitivt göra dessa igen!


Morotsfrallor
10 jättebamsingar eller 20 normala frallor
50 g jäst
5 dl mjölk
15-17 dl manitoba cream (mjöl med ökad jäskraft)
0,5 dl sirap
1 dl rapsolja
3 stora morötter (200 g rivna)
1 tsk salt
1 dl krossade linfrön
1 dl skalade seseamfrön
1 dl solroskärnor

Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta in mjölet lite i taget - den ska bli klibbfri men ändå ganska lös. Spara lite mjöl till utbakningen och arbeta ev in mer mjöl då. Degen ska arbetas kraftigt - ca 10-15 minuter med assistent! Pudra mjöl över degen och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 10 lika delar och forma till lite avlånga frallor. Lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Dom jäser ihop om man lägger dom på en plåt så fördela dom på två plåtar om man nu inte vill ha det så. Se på kryddburken.seom du vill se hur hon gjorde sina frallor. Låt jäsa på plåten 30 minuter till. Strö eventuellt över lite riven ost innan gräddning för att få goda ost-morotsfrallor.
Grädda i 220 grader varmluft 20-25 minuter.



Igår hände det som aldrig hänt förut... Och idag hände det tydligen igen när Peter var hemma med henne...

Idag har jag varit på utbildning på QH - numera HF (Hermelinen Forskning AB). A-HLR stod på schemat. Så nu har man fått bättra på kunskaperna på den fronten...
Snart är det dax för Bonde på TV... :)


Inga kommentarer: