fredag 21 maj 2010

1-årsbesiktning & Langos

Imorse var det dags för Fannys 1-års besiktning och vaccination på BVC. Det konstaterades att hon vuxit bra på längden - är nu 74,5 cm - men att vikten inte riktigt återhämtat sig efter magsjukan och kurvan hade en liten neråtböj - väger nu ca 8,5 kg... BVC-sköterskan ville ha en extra viktkontroll i slutet på sommaren. ..
Fanny var så nöjd och glad när vi kom dit - sa hej och vinkade till alla - och vad fick hon för det? Jo, en elak spruta i varje lår! Men hon blev ganska snabbt glad igen - men bara ett par timmar senare började hon vara gnällig och ville inte äta nån lunch eller mellis, bara sova. Tog tempen och hon hade 38,6 så det var bara pillra i henne lite panodil. Hon blev lite piggare på eftermiddagen och åt lite kall falukorv och kalla makaroner. Sen blev det en ovanligt tidig kväll och lätt läggning - hoppas bara hon sover hela natten - utan feber!
Idag bjöd mamma på lunch - langos! Så jädrans gott var det! Älskar langos och brukar åka på PDOL enbart för att äta langos - 3 stycken kan jag hinna med... Anna, hennes mamma och Natalie var också bjuden och jag tror att dom också tyckte om det... Till efterrätt var det hallonpaj med vaniljvisp - ett nytt recept mamma testade - föll inte riktigt mig i smaken denna gång.
Ikväll har jag röjt, fejjat och dammtorkat i 1,5 timme! Så imorgon är det bara dammsugning och skurning kvar inför kalaset på söndag. Och tyvärr har jag inte hunnit med att baka någon fler sort så gästerna får hålla tillgodo med det som finns... Kanske, kanske hinner baka imorgon om Fanny fortfarande är lite loj och sover mer än vanligt... För övrigt står det kalashandling och bakning av både salta och söta tårtor på schemat imorgon och dessutom ska vi hinna med 2 kalas... Synd att dygnet inte har några fler timmar!


En langos är alltså ett friterat bröd innehållande kokt potatis. Efter friteringen penslas brödet med vitlöksolja och sen toppar man det med vad man vill. Jag valde riven ost, strimlad skinka, röd lök, gräddfil och grillkrydda - andra valde räkor och rom. Denna langos på bilden är en liten specialare med alla tillbehör blandat... Ni som inte testat langos nån gång måste göra det!

Inga kommentarer: