lördag 8 maj 2010

Utelek & Lunchtips

Efter promenaden i förmiddags passade vi på att stanna ute i solen ett tag. Eftersom Fanny inte kan gå tycker jag det är svårt att hitta på nåt att göra ute och speciellt när vi inte har någon färdig gräsmatta. Snart är ju altanen färdig iallafall, så då kan hon ju krypa omkring på den ett tag och leka lite. Vi har fått en gunga av Camilla som vi inte hunnit få upp ännu så idag passade vi på att gunga lite hos grannen istället.


Man blir visst lite sömnig av att gunga...

Jag tänkte också passa på att ge alla ett litet lunchtips när kylen är tom... Jag hade inte så mkt i kylen att laga lunch på förutom några ledsna morötter, så då kom Camilla D´s recept på röd pastasås väl till hands... Går ganska snabbt att tillaga och är gott och nyttigt! :-)




Camillas röda pastasås:
4 portioner
1 gul lök
2 dl krossade tomater
1 buljongtärning
4 stora morötter
1 tsk oregano
1 dl vatten
1 brk cremé fraiché
4 vitlöksklyftor
salt & peppar

Hacka och fräs löken i lite smör. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpuré och buljongtärningen. Låt koka ihop medan morötterna skalas och rivs grovt. Tillsätt dessa i tomatröran tillsammans med vatten, oregano och pressad vitlök. Låt sjuda ca 15 minuter. Koka under tiden fullkornspasta. Rör sedan ner cremé fraichén i röran och smaka av med salt och peppar.

1 kommentar:

Saras pyssel sa...

Jag hoppas att ni har klarat er från magsjuka resten av dagen också!