tisdag 11 maj 2010

Provbakat

En av de bloggar som jag följer är Söta Saker, en riktigt bra blogg om bakning! Tjejen som skriver bloggen, Tea, ska ev få möjlighet att ge ut en kakbok. Förra veckan efterlyste hon läsare som kunde hjälpa henne att provbaka lite av hennes olika bakverk och sedan lämna omdömden och synpunkter på receptet. Jag mailade henne och anmälde mitt intresse och fick då provbaka biscottis med polkasmak.
Även om jag älskar att baka, måste jag erkänna att jag aldrig provat baka biscottis tidigare. Biscottis är heller inte någon favorit på kakfatet och inget jag väljer på konditori heller. För skorpor ska smaka kardemumma och ätas med smör på till en kopp te...
Men i söndags på kvällen bakade jag iallafall dessa skorpor. Receptet var enkelt att följa och det var inte alls krångligt att baka dessa. Resultatet blev ganska stora skorpor (hade kanske kunnat göra 4 längder istället för 3 som jag gjorde...) med lite seg konsistens. Trodde själv att biscottis skulle vara lite mer krispiga, likt vanliga skorpor... Eller var det kanske jag som gjorde något tokigt med torkningen? Vad gäller polkagrisarna i så kände man inte så mycket av dom - man kanske måste ha mer av dom eller tillsätta lite mintessens eller nåt. Jag kommer nog inte göra dessa igen - för jag gillar fortfarande inte biscottis. Men andra som provsmakade tyckte dom var goda och kunde tänka sig göra dessa... Å det är ju bra! :)



Så här blev iallafall resultatet...
Och här följer receptet för dom som vill prova!

Polkabiscottis
2 dl socker
75 g smör
3 ägg
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
6-7 dl mjöl
1,5 dl krossade polkagrisar

Blanda mjöl, salt och bakpulver för sig. Rör sammans smör och socker och blanda ner äggen. Rör i mjölblandningen och de krossade polkagrisarna. Rulla på mjölat bakbord till tre eller fyra längder.
grädda i 15-20 minuter på 175 graders värme. Skär i bitar medan längderna är varma. Stäng av ugnen och låt skorporna stå att torka i eftervärmen.

Inga kommentarer: