fredag 28 maj 2010

Ficktjuven Fanny

Mammas lilla ficktjuv

När morfar var och hälsade på härom dagen passade Fanny på att länsa hans plånbok på lite slantar - perfekt när vi nu var i Piteå idag och shoppade lite! Fast slantarna hade hon lämnat i spargrisen hemma - strategiskt nog... ;)
Jag hittade faktiskt en del kläder i Piteå, några plagg på rea dessutom. Sen åt vi lunch på ena gallerian och fikade sedan på Ekbergs konditori. Fanny kommer nog bli en riktig finsmakare - vägrade i stort sett burkmaten och ville hellre ha kycklingpastan mormor åt och quesedillasen med räkor, lax och västerbottensost som jag åt... Det är ju bara å ge henne det hon vill ha så hon tar igen sig vad gäller vikten... Fast korv är väl inget en finsmakare skulle välja, eller? För det är en riktig favorit hos henne. Jag gjorde en korvgryta idag med lite potatis, morot, palsternacka och purjolök till henne och den gick åt i ett nafs!
Nu blir det lite ihopplockning här hemma och sen jordgubbar och glass framför TV´n eller kanske med en bok. Läste ute Karin Wahlbergs Tröstare igår - riktigt bra var den, särskilt om man gillar deckare... Måste inhlandla några fler böcker av henne. Inte för att man hinner läsa så ofta men jag försöker läsa en stund varje kväll som nedvarvning inför natten - TV sägs ju inte vara nån bra nedvarvning enligt dom som vet.

Inga kommentarer: