Söta, lilla Tiger
Då var äntligen våren här! :-) Eller?! Jag känner då inte av några speciella vårkänslor just idag iallafall...
Idag firar vi Tiger som fyller 5 år! Fast vi vet ju inte om det är just idag, men iallafall här i dagarna... Ska ta berättelsen om våran hittekatt från början! Åsa, Peters syster, var en helg i deras farmors ladugård och hittade då ett litet kattbo, där en liten kattunge låg och gnydde. Ingen mamma syntes till och ytterligare en liten kattunge låg tyvärr avliden bredvid. Hon tog hem kattungen och det bestämdes att jag och Peter skulle ta hand om honom eftersom hon hade lilla Anna att ta hand om då. Vi skulle kalla honom Tiger. Vi fick mata honom med egenkokad mjölkersättning tills det blev vardag igen och jag kunde ta honom till veterinären. Väl där konstaterades att han va ca 3 veckor gammal och när vi registrerade honom fick han 1 maj som födelsedatum. Han föddes upp på kattmjölksersättning med nappflaska, det var som att ha ett litet barn som skulle matas med jämna mellanrum... Fast han sov då bättre än vad lilla Fanny gör... ;-) Nu är han en riktigt stor bjässe med lång, gråhårig päls och korta ben och bor hemma hos Hasse och Cajsa.
Idag ska vi har middagsgäster här. Ulli, Andreas och Meja kommer hit. Mycket trevlig ska det bli. Kvällens meny :
Toast Skagen alt. Renstekstoast
Smörstekt franskbröd med salladsblad, skagenröra, dill och citron
Smörstekt franskbröd med salladsblad, rensteksröra, gurka och persilja
Oxfilé & Pommes
Grillad, vitlöksmarinerad oxfilé med Pommes Chateu alt. potatisgratäng
Serverad med Panelens pepparsås, vitlöksaioli, grönsallad och nygräddade baguetter
Cheesecake
Frusen cheesecake med hallon- och jordgubbssås
4 kommentarer:
Dags kanske för en ev. släktmiddagsbjudning,det var ett tag sen sist!
Ja d kanske d blir... Den som väntar får se... ;-)
Hur gör man Panelens pepparsås? :)
Panelens pepparsås kommer från Bodens mest anrika restaurang - Restaurang Panelen och görs enl. följande:
1 dl Caj P´s grillolja (original)
3 dl vispgrädde
Mellanmalen svartpeppar efter smak
Koka upp grilloljan tillsammans med pepparn så den skiktar sig, dvs att kryddorna hamnar i botten och fettet från oljan ovanpå. Häll sedan bort fettet (det oranga) från oljan i slasken. Tillsätt grädden i såsen och rör om ordentligt så kryddorna fördelas. Låt koka tills lagom konsistens. Smaka ev av med mer svartpeppar. Man kan om man vill tillsätta en halv köttbuljongtärning, men det är inte enligt originalreceptet. Lycka till!
Skicka en kommentar