söndag 5 september 2010

Varm kycklingmacka

Varm kycklingmacka med sallad och orientdressing

Igår hjälptes jag och mamma åt att laga middag hemma hos henne. Jag var sugen på varma mackor och kom då att tänka på denna "gamla" maträtt som mamma brukade laga förr om åren. Den är lätt att göra och mycket god och kan ätas som hel måltid eller bara som lite kvällsmys eller liknande.

Här kommer receptet för 2 bröd, ca 4-6 personer, beroende på om det äts som en större måltid eller mer som kvällsmacka...
1 grillad kyckling
2 bergis (typ oskivad långfranska med vallmofrön på)
4 msk vitlökssmör
4 tomater
curry efter smak
4 dl riven ost
Tillbehör:
Blandad grönsallad
Valfri dressing - orientdressing är dock att rekommendera!
Rensa den grillade kycklingen och skär i mindre bitar. Placera de båda bröden på ugnsfolie på en plåt. Skär ut ett lock i form av ett V längs med hela limpans ovansida. Gröp även ur limpan litegrann. Smöra insidorna med vitlökssmöret och fördela sedan kycklingen i de båda bröden. Smaksätt med curry. Skär tomaterna i bitar och lägg ovanpå kycklingen. Strö över riven ost. Vik upp folien på brödet mot kanten av fyllningen - detta för att inte brödet ska torka och bli allt för hårt.
Gratinera ca 25 minuter i 200 graders ugnsvärme.
Servera tillsammans med din favoritsallad och valfri dressing!


Inga kommentarer: