Nu kommer äntligen receptet på Beas underbara cannelonis! Det här har blivit en stående rätt när vi träffas hon och jag. Receptet kommer ursprungligen från en av Beas kompisar vars man är kock.
Håll till godo! :)
Kycklingcannelonis för 4 pers
2 pkt färska lasagneplattor
2-3 kycklingfiléer
1-2 burkar Ridderheims soltorkade tomater i olja
2-3 burkar riacottaost
färsk basilika
1-2 vitlöksklyftor
salt
ca 1 tsk cayennepeppar
2-3 msk Bruschettakrydda (kryddblandning bestående av paprika, vitlök, tomat, salt, basilika, oregano)
2 burkar passerade tomater
parmaesanost
Strimla kycklingen, stek i lite olja från soltorkade tomaterna. Krydda med salt, cayennepeppar och bruschetta. Skär tomaterina i mindre bitar och blanda med kycklingen. Låt svalna.
Mixa de passerade tomaterna med basilika och vitlök. Riv parmaesanosten och klipp lasagneplattorna i rektanglar som är ca 10 cm långa.
Blanda kycklingröran med riacottan när den svalnat. Fördela denna blandning på lasagneplattorna som rullas ihop. Lägg i ugnssäker form. Häll tomatsåsen över rullarna och strö över paraesanosten.
Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter.
Servera tillsammans med en favoritsallad. Låt väl smaka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar