söndag 8 augusti 2010

Fillimpa

Igår kväll bakade jag som sagt var ett par fillimpor. Dom vart tyvärr inte som jag tänkt mig och denna gång kan jag nog inte skylla på ugnen... :) Jag hade nämligen inte huvudet med mig, för jag råkade ta ut limporna redan efter 40 minuter - med resultatet degiga bröd... Dom skulle egentligen gräddas i 100 minuter... :) Smaken var det dock inge fel på, förutom att dom smakade lite deg... ;) bMen jag kommer nog prova göra dom igen och då grädda dom rätt - för dom var busenkla göra och skötte sig själv inne i ugnen...

Fillimpa
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
4 dl blandade frön; t.ex. råg-, lin-, solros-, hirsfrön
(jag hade bara linfrön hemma så det fick bli bara det...)
4 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap eller brödsirap
1 l lättfil (jag hade norrskensfil...)
0,5 dl solros- eller rapsolja
smör/olja till formen samt något att bröa med - jag tog havregryn
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan resten och rör till en slät smet. Häll smeten i två avlånga brödformar som är smorda och bröade. Grädda i 175 grader i 100 minuter.

1 kommentar:

Saras pyssel sa...

Mm, låter gott. Dem måste jag nog prova någon gång.