Igår kväll bakade jag som sagt var ett par fillimpor. Dom vart tyvärr inte som jag tänkt mig och denna gång kan jag nog inte skylla på ugnen... :) Jag hade nämligen inte huvudet med mig, för jag råkade ta ut limporna redan efter 40 minuter - med resultatet degiga bröd... Dom skulle egentligen gräddas i 100 minuter... :) Smaken var det dock inge fel på, förutom att dom smakade lite deg... ;) bMen jag kommer nog prova göra dom igen och då grädda dom rätt - för dom var busenkla göra och skötte sig själv inne i ugnen...
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
4 dl blandade frön; t.ex. råg-, lin-, solros-, hirsfrön
(jag hade bara linfrön hemma så det fick bli bara det...)
4 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap eller brödsirap
1 l lättfil (jag hade norrskensfil...)
0,5 dl solros- eller rapsolja
smör/olja till formen samt något att bröa med - jag tog havregryn
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan resten och rör till en slät smet. Häll smeten i två avlånga brödformar som är smorda och bröade. Grädda i 175 grader i 100 minuter.
1 kommentar:
Mm, låter gott. Dem måste jag nog prova någon gång.
Skicka en kommentar