tisdag 3 augusti 2010

Släktmiddag

Igår hade vi släktmiddag hos mamma för Peters släkt. Det var hans föräldrar, mormor, farmor och syster med familj som träffades och åt god mat. Vi började med en liten fördrink och apertif istället för förrätt. Apertifen bestod av crostini toppade med två olika röror - en heta kräftstjärtar med aioli och en kräftsallad. Skålade gjorde vi i äppelcider smaksatt med melon och som is användes frysta hjortron. Huvudrätten bestod av Chicken Strawberry med konjakssås och pommes chateu. Kyckling med jordgubbar kan ju låta lite underligt men det är faktiskt jättegott - enligt min mening iallafall. Alla åt då flera portioner och sa då att det var gott... ;) Till efterrätt hade mamma gjort en jordgubbscheesecake som var underbar!
När Fannys sovklocka ringde så la vi henne hos mamma och där fick hon stanna hela natten - är ju som sagt onödigt att väcka ett barn som sover så sött... :) Mamma jobbar däremot idag så hon kom hem med Fanny halv åtta i morse. Fanny hade vaknat 05 så nu sover hon sin förmiddagstuppis och jag passar på att leka lite med datorn...
Igår kväll vart det bestämt att alla tjejer på plats, samt Lotta och hennes mamma, ska åka på en tjejlunch på torsdag. Cafe Rävasten blev målet. Totalt blir vi då 8 vuxna och 5 barn om alla kan följa. Åldrarna på denna tjejlunch är då minst sagt varierande - allt från 1 till 98 år! :)

Idag hade jag en tanke på att åka på utebadet - men jag vet inte om vädret känns nog bra för det... Kanske hittar på nåt annat... Men vad?!?



Mammas underbara jordgubbscheesecake!

Inga kommentarer: