Igårkväll kom mamma och pappa hem från stugan. Dom hade plockat massor med hallon - hela 30 liter! Jag fick en hink som jag rensade och passade då på att göra en hallonpaj. Denna blev dock lite välgräddad - men god ändå. Anna och Andreas kom och fikade och pajen tog slut i ett nafs - så det gjorde nog inget att den var lite mörk... ;)
Hallonpaj
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 nypa salt
0,5 tsk bakpulver
150 g smör
2 msk strösocker
1 tsk potatismjöl
hallon eller andra bär
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner smöret, gör till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform. Om det blir deg över så spara det till att lägga ovanpå bären. Lägg i bären. Blanda strösocker och potatismjöl och strö över bären. Fördela sen den eventuellt sparade degen ovanpå bären.
Grädda i 175-200 grader ca 25-30 minuter.
Servera med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar