tisdag 15 juni 2010

Det här är en bra utvecklingsfas!

Nu är det en rolig utvecklingsfas som Fanny är i. Det händer nya saker varje dag och hon har börjat ta sig för mer och mer och gör saker som hon inte gjort tidigare. Hon har börjat klättra och klättra och kryper in i utrymmen som står öppna. Idag har hon t.ex. hjälpt mig att tömma diskmaskinen - eller stjälpt... Jag var i badrummet och hör plötsligt hur det skramlar i köket. Så har FannyBunny öppnat diskmaskinen, som stod på glänt för att släppa ut fukten efter ett avslutat program, och klättrat upp på locket och står och försöker ta ut en barnmatsburk från övre hyllplanet.... :)
Hon brukar även öppna skjutdörrsgarderoberna i hallen och sovrummet och krypa in och ibland stänga in sig själv. Hon kör också runt med sin FisherPricebil och parkerar den bredvid soffan och klättrar upp. Hon brukar även öppna dörrarna i skötbordet och slita ut sina kläder och försöka klättra in.
Hon har även börjat leka mer med leksaker också. T.ex. leker hon mycket med dockan som hon fick i födelsedagspresent och sitter med den och försöker ta på den mössan eller ge den välling eller tutten. Andra favortileksaker är klossarna eller pussel och för att inte tala om alla mjukisdjur!
Det är så otroligt skönt att hon börjat sysselsätta sig själv mer, även om man hela tiden får hålla koll på henne så hon inte gör något "hyss" eller gör sig illa...
Synd bara att inte sömnen är i en lika bra fas! Men det kommer väl det med... *gäsp*




Lite "medan-mamma-duschar-hyss"...



Och så lite "medan-mamma-kissar-hyss"... =)

1 kommentar:

mormor sa...

Jag märkte att hon börjat hitta på "egna lekar". Hon flyttade pallarna i sitt rum för att använda dom till att klättra vidare upp i sin säng. Nu gäller det att ha superkoll...