måndag 14 juni 2010

Rädda Felix

är titeln på den bok jag läste ut igår. Boken är en självbiografi skriven av Helena Richardson och handlar om en mors kamp för att rädda sitt barn från en säker död genom att skapa ett till barn på konstgjord väg. Boken var väldigt gripande och man ville bara fortsätta läsa och få se hur det går för familjen...

Rädda Felix : att skapa ett barn för att rädda livet på ett syskon
Bild: från adlibris.com

Från bokens baksida:
Fyraårige Felix riskerar att dö i en obotlig sjukdom om inte familjen får ett nytt syskon, ett barn som kan donera benmärg. Felix äldre bror Mathias är redan bortom räddning, han är döende. För att Felix ska räddas krävs det att han får hjälp snabbt. Efter en lång kamp blir föräldrarna slutligen de första i Sverige som får tillåtelse från Socialstyrelsen att genomföra gallring av embryon i jakt på ett identiskt barn.
I Rädda Felix slungas vi in i Helena Richardsons vardag. Gripande och självutlämnande berättar hon om sin och makens kamp och om drivkraften bakom: den stora kärleken till barnen. I närheten till döden har familjen valt att fokusera på livet - deras tillvaro präglas av humor, hopp och en stark livsglädje.

Om någon är intresserad av att läsa den här boken och vill ha den så hör av er. Den är i pocketform...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Camilla.
Jag älskar att läsa böcker så har du kvar den lånar jag den gärna. Har förresten några deckare liggande i en påse. Du får kolla i påsen vid tillfälle. Kramisar Erica med familj.

Camilla sa...

Hej hej! Ja visst får du det! Du får ta den, brukar inte spara pocketböcker och har dessutom ingen bokhylla än... :) Tar med den vid tillfälle!