Rabarberpaj
Deg:
200 g smält smör
knappt 5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 rågad tsk vaniljsocker
Fyllning:
600 g rabarber
1,5 dl strösocker
knappt 2 msk potatismjöl
Smält smöret på svag värme och låt svalna. Skär rabarbern i bitar. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg. Tumma genast ut ca 2/3 av degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Strö över potatismjölet från fyllningen. Lägg på rabarberna och strö på sockret. Smula över resten av degen ovanpå.
Grädda i 200 grader ca 30-40 minuter.
Avnjut tillsammans glass, marsánsås eller vispgrädde!
1 kommentar:
Rabarberpajen ska jag testa göra imorgon och bjuda på jobbet.
/Sara
Skicka en kommentar