måndag 14 juni 2010

Rabarberpaj

Här kommer receptet på rabarberpajen jag gjorde igår! Den var god nygräddad men är enligt uppgift ännu godare dagen efter när man äter den kall... Får väl testa idag också då! ;)


Rabarberpaj
Deg:
200 g smält smör
knappt 5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 rågad tsk vaniljsocker

Fyllning:
600 g rabarber
1,5 dl strösocker
knappt 2 msk potatismjöl

Smält smöret på svag värme och låt svalna. Skär rabarbern i bitar. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg. Tumma genast ut ca 2/3 av degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Strö över potatismjölet från fyllningen. Lägg på rabarberna och strö på sockret. Smula över resten av degen ovanpå.
Grädda i 200 grader ca 30-40 minuter.
Avnjut tillsammans glass, marsánsås eller vispgrädde!

1 kommentar:

Sara sa...

Rabarberpajen ska jag testa göra imorgon och bjuda på jobbet.
/Sara